Saturday, 16 November 2013

KISAH DI SEBALIK KERUNTUHAN HIGHLAND TOWER

Tragedi Highland Tower yang mengorbankan 48 nyawa telah menimbulkan pelbagai spekulasi .Ramai pihak telah mengemukakan pendapat bahawa tanah di bawah bangunan
Highland Tower tidak kukuh dan mendap .Saliran bawah tanah juga menjadi punca . Antara mangsa yg terkorban adalah anak tunggal bekas Timbalan Perdana Menteri dan isterinya . Punca kematian adalah traumatic asphyxia akibat tertimbus di bawah
bangunan yang runtuh .Sebilangan warga Korea juga turut terkorban dalam tragedi ini kerana kematian mengejut .

Tapi disini aku tak nak sentuh fakta dan kronologi peristiwanya .kita semua tau yang blok 1 di Highland Tower ni runtuh bukan runtuh macam biasa.Maksud aku bangunan tu tak runtuh ke bawah,tapi ia runtuh menyenget ,pelik kan ?aku ade research beberapa website yg mengatakan bangunan tu runtuh ada sebab-sebab yang tertentu .Sudah tentu sebab-sebabnya bukan datang dari sumber yg masuk akal .semua yang dibicarakan adalah buah mulut orang-orang
yang duduk sekitar situ dan mangsa yg terselamat dalam tragedi tu
Ada seorang wanita alim dari Indonesia yang bekerja sebagai orang gaji .
Majikan dia melayu kalau tak salah aku .tapi dia tak duduk dalam
Blok 1 yang runtuh tu .Dia duduk dalam Blok 2 atau Blok 3 .Semasa beberapa saat Blok 1 runtuhnya menyembah bumi ,dia sempat
keluar menjenguk dari tingkap kerana bunyi bising,semasa bangunan tu runtuh,dia terkejut dengan apa yang dia nampak .Dia terkejut dan betul-betul yakin yang dia nampak 2 orang yang kelihatan alim dan warak dengan lengkap memakai serban serta jubah putih menolak dan mengoncangkan kondo tu dari tingkat
bawah .
Ada cerita juga dia mendengar ayat-ayat suci Al-Quran berkumandang masa Blok 1 tu runtuh .Di dalam Islam ,it’s nothing
impossible untuk benda-benda ni terjadi . Ada jugak orang kata yang Highland Tower ni runtuh disebabkan maksiat yang dilakukan di situ .
Terdapat ramai perempuan-perempuan simpanan VIP yg tinggal di situ .xtau la kn VIP tu sape .bkn satu dua orang .tp ramai .bnyk
orang-orang kaya atau VIP yang tinggal di situ .da kata kondominium kn .terdapat juga seorang pengawal keselamatan yg bekerja kt situ .dia kate bnyk sgt maksiat yg manusia- manusia dlm kondo tu dilakukan . dia hanya mampu lihat je sbb dia cume
pengawal keselamatan .orang blk dlm keadaan mabuk ,bawa blk pompuan ke umah mereka ,dan yg sedihny ,majoriti penduduk di
situ adalah Islam .

Semasa proses menyelamatkn mangsa runtuhan dijalankan ,ade satu mayat pompuan ni kaku sujud ke arah kiblat sambil
mengunjung Al-Quran .nauzubillah .aku dapat dgr cerita dari kwn aku lepas aku pegi melawat Highland Tower ni .mcm2 la dia cerita .lepas tragedi ni berlaku ,ade beberapa orang alim yg pakar dalam hal-hal makhlus ni ade buat satu tali yg diperbuat dari urat daun
pisang yg diikat di sekeliling Highland Tower ni .aku x pasti betul ke x sbb mase aku pegi tu ,tali tu xde .

Sbb member aku ni dulu ade wawancara penduduk sekitar situ .dan penduduk-penduduk tu kate tali tu xkn bleh nmpk dan rase .tali tu dibuat sbb xnk bg bende-bende yg x elok kuar dari situ .atau bahasa kasarnya makhluk-makhluk yg ada kt dlm tu .sbb selama 8 tahun Highland Tower ni terbiar ,mcm2 kejadian yg orang pegi ke sana alami .


WALLAHUALAM...

4 comments:

  1. Syukran.. nur hamidah selamat.. beliau sebaya dengan saya..

    ReplyDelete
  2. Boleh bagi number kawan awk yg bercerita kisah keruntuhan Highland Tower tu x ? Sy ada nak buat sedikit penyelidikan ttg peristiwa hitam tersebut.

    ReplyDelete
  3. Boleh bagi number kawan awk yg bercerita kisah keruntuhan Highland Tower tu x ? Sy ada nak buat sedikit penyelidikan ttg peristiwa hitam tersebut.

    ReplyDelete

komen la apa korang nak komen pun tapi jangan maki2 sudahlah sebab ini adalah blog personal