Sunday, 26 August 2012

AKU KENE MERCUN!!

ni gambar mase 2 hari lepas kene mercun

Ni la akibat die kalau xnak dengar kata.Mak kata jangan2 pg main gak.sakitnya mmg sakit la,..hanya Tuhan dan mangsa2 yang kene mercun je yang taw.mase kene tu mase 1 hari nak raya.malam tu abang bwk blik mercun.mmg banyak la die bawak blik.malam tu mmg meriah la main.lepas tu bwak keluar mercun "das". mesti korang taw kan tu mercun pe.mercun tu saiz XXL,besar punye.

Main punye main.mase mercun tu meletup dkat atas sume abg2 tengok.tp mangsanya akim gak.mase "das" yang terakhir tu.tibe2 je mercun tu cam rosak.die tembus ikut bawah.pastu die pon meletup la kt tangan.telinga pon rase berdesing dalam sepuluh minit.mase kene tu 3 jari x de rase pape da,rase sejuk je. Akim da takut da mase tu takut tangan hilang deria.lepas kene tu terus bawak pegi hospital n OTW nak g hospital,akim x bgtaw kt mak pun takut mak marah.

mase da sampai dekat hospital,punye la ramai dekat situ.mase nak masuk tu semua orang duk pandang je.memang rase malu la.misi tanye kenapa kena tangan? akim pun jawab "kene pelita" haha.pastu tunggu la sampai kene giliran.memang lame la tunggu.pastu lame sangat tunggu blik je laa,daripada tunggu baik balik sapu ubat lagi bagus.mase sampai dekat rumah terus akim masuk bilik takut mak marah.last2 mak taw awal lagi anak sedara yang bagitaw.

akim nak cakap kt korang jangan lah bermain mercun nanti da terkena baru lah rasa perit die camne.sori lambat update sebab baru je lepas baik tangan.lebih baik elak dulu sebelum kena.ni akim nak tunjuk mercun "das" yang tak taw lagi.boleh la tengok ni..





ni la gambar die bg sesapa yang tak taw lagi.ade lagi kt rumah

4 comments:

  1. Kesan melepuh pada tapak tangan dan jari. Kalau penangan mercun bola hilang jari.

    Susah betul untuk meninggalkan komen diblog ini kerana berhempas pulas untuk mengenal code captcha yang gagal difahami. Kan lebih elok set komen memerlukan approval sahaja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru lagi...nnty nak edit..
      sori la kalu ssah nak komen..

      Delete
  2. Ciannye.. main bunga api jer la.. mercun bahaya sgt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmmm...nasib baik laa..ade org simpati dekat akim..:)

      Delete

komen la apa korang nak komen pun tapi jangan maki2 sudahlah sebab ini adalah blog personal